Xiaomi 12 serisini tanıttı

Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro, DisplayMate A+ OLED ekranları ve güçlü görüntüleme özellikleriyle öne çıkıyor.

Manfrotto TwistGrip telefon tutucusu
Samsung Galaxy S22 ve S22+
Huawei P20 ve Huawei P20 Pro

Xiaomi, en son amiral gemisi ürünlerden oluşan Xiaomi 12 serisini Çin’de piyasaya sundu. Bu yeni seriden başlayarak, Xiaomi’nin amiral gemisi ürünlerinde artık iki farklı boyutta modeller yer alacak. En son Snapdragon 8 Gen 1 çipsetiyle güçlendirilen Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro, DisplayMate A+ OLED ekranları ve güçlü görüntüleme özellikleriyle öne çıkıyor. Şirket, yeni Xiaomi 12 serisinin yanı sıra bağlantıyla ilgili yeniliklerini, AIoT portföyüne yeni katılan ürünleri ve MIUI 13’ü de piyasaya sundu.

1640768540 Xiaomi12Pro 08 - Xiaomi 12 serisini tanıttı

Snapdragon 8 Gen 1 ile Amiral Gemisi Performansı

Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro, Armv9 mimarisine sahip Qualcomm’un bugüne kadarki en gelişmiş çipseti olma özelliğini taşıyan Snapdragon 8 Gen 1 platformu ile yeni nesil bilgi işlem alanında çıtayı daha da yukarı taşıyor. Her iki cihazın grafik işleme açısından GPU yetenekleri yüzde 30, enerji verimliliği ise yüzde 25 oranında artırılmış. 7. nesil yapay zeka motoru ise bir önceki nesle göre 5 kata kadar daha iyi performans gösteriyor. 3 devreli ISP ise 18 bit veri işleme yeteneğiyle öne çıkıyor ve öncekine kıyasla 4096 kat daha fazla örnekleme kapasitesine sahip.

Her iki cihaz da 6400 Mbps’ye kadar aktarım hızını destekleyen LPDDR5 RAM ile donatılmış. Yeni nesil UFS 3.1’in yüksek depolama performansı sayesinde sıralı yazma hızı önceki seriye göre büyük oranda artarak saniyede 1450 MB gibi şaşırtıcı bir düzeye ulaşıyor. 

Güçlü Görüntüleme Yetenekleri

Xiaomi 12 Serisi, hızlı ve kararlı görüntüleme performansı için yakalama hızlarını büyük ölçüde artıran yeni hesaplama algoritmasıyla görüntüleme düzeyini en üst düzeye çıkarıyor. Xiaomi, iki yılı aşkın bir süredir görüntü işleme ve mimarisini yenilemeye devam ediyor ve heterojen paralel hesaplama özelliği, sürekli çekim aralığını büyük ölçüde kısaltıyor. Bu da seri çekim modunda çekim yaparken elde edilen deneyimi daha iyi hale getiriyor. Önemli ölçüde azaltılan deklanşör gecikmesi de hızlı ve duyarlı bir genel kamera deneyimi sunuyor.

1640768542 Xiaomi12Pro 12 - Xiaomi 12 serisini tanıttı

Her iki cihaz da Xiaomi Cyberdog’dan elde edilen akıllı görsel izleme özelliğine sahip. Bu, cihazların sabit ve doğru odaklama için aynı anda insan gözü ve figürlerinin yanı sıra evcil hayvanları da tanımlayabileceği anlamına geliyor. Gelişmiş makine öğrenimi algoritması, sistemin şekil, açı veya renk değişikliği olsa dahi odaklanılan nesnenin özelliklerini hızla analiz etmesine olanak tanıyor. Hareket eden nesnelerin sorunsuz bir şekilde takip edilebilmesi için de cihaza yalnızca çift dokunmak yeterli.

Xiaomi 12, 1/1.56 inç sensör, 13MP ultra geniş açılı kamera ve 5MP telemakro kameraya sahip. Xiaomi 12 Pro’da ise her biri 50MP olan en son teknolojilerle geliştirilmiş üçlü kamera kurulumu bulunuyor. Cihazın ana kamerası Sony’nin 2.44μm 4’ü 1 arada piksel kullanan ultra geniş 1/1.28 inç IMX707 sensörüyle destekleniyor. Bu gelişmiş kamera kurulumu önceki nesle göre ışık yakalama yeteneğini yüzde 49 oranında artırıyor. Bu, Xiaomi’nin kendi Gece Modu algoritmasıyla bir araya geldiğinde aşırı düşük ışık senaryolarında daha iyi sonuç alınmasını ve daha hızlı çekim yapılabilmesine olanak tanıyor.

Diğer her iki kamera da 115° ultra geniş görüş açısı ve daha net portre çekimleri için 2 telefoto kamera özellikleriyle öne çıkan 50MP JN1 sensör kullanıyor. Yine her iki kamerada da bulunan Gece Modu, tüm odak uzaklıklarında düşük ışıkta en iyi sonucun elde edilmesini sağlıyor.

YORUMLAR

WORDPRESS: 0