İnceleme: Huawei Watch GT

Akıllı saat pazarında yepyeni bir ürün olan Huawei Watch GT Sport modelini inceledik.

İnceleme: Huawei Watch Fit Mini
İnceleme: Huawei Watch GT Runner
Akıllı Saat Dünyasında Yeni Seviye: Huawei Watch Ultimate

Akıllı saat pazarında yepyeni bir ürün olan Huawei Watch GT Sport modelini inceledik. Huawei Watch GT serisinde klasik ve spor olmak üzere iki model bulunuyor.

1547631889 IMG 0700 - İnceleme: Huawei Watch GT

Günümüzde akıllı cihazlar ve giyilebilir teknolojilerden çokça bahsetsek de bu ürünler içerisinde en ilgi göreni şüphesiz akıllı saatler. İlk etapta özellikle teknoloji meraklılarını kendine çeken bu ürünler yakın zamanda daha çok kişi tarafından kullanılmaya başlanacak. Bu konuda pazarda ciddi çalışmalar ve araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmaların başında da akıllı saatlerle kullanılan sağlık ve spor özellikleri başı çekiyor. Huawei Watch GT serisi sofistike aktivite takibi ve fitness koçluğu özellikleri ile dikkat çekiyor. Neredeyse tüm sportif aktivitelerde size eşlik etmesi için tasarlanan Huawei Watch GT akıllı saat modelleri oldukça dayanıklı ve güçlü bir kasaya sahip. Böylece yaptığınız spor faaliyetlerinde de sorunsuzca kullanılabiliyor.

Sağlık ve Spor modları

Konumlandırmadaki gücüne dayanan Huawei Watch GT, tüm spor aktivitelerinde performans takibini kolaylaştırıyor. Profesyonel spor organizasyonları ile çalışan Huawei, kapalı egzersizler, yürüyüşler, açık hava koşuları, dağ tırmanışı, bisiklet ve açık su yüzme gibi bir dizi sporun takip edilmesini sağlıyor. Saat ayrıca fitness koçluğu özelliklerini de destekliyor. Kullanıcıların kalp atış hızlarını bilimsel yöntemlerle analiz ederek kullanıcıların daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde egzersiz yapabilmelerini sağlıyor.

TruSeen 3.0 kalp atış hızı izleme teknolojisi, kullanıcının aktif ve istirahat kalp hızını izliyor. Yenilikçi PPG optik ve donanım tasarımı ile AI algoritmalarını birleştiren çözüm, kullanıcıların gerçek zamanlı olarak kalp atış hızını yüksek hassasiyetle izliyor. Spor modunda Huawei Watch GT, kullanıcıların önceden ayarlanmış bir hedeflenen kalp atış hızı aralığına dayanarak antrenmanlarının yoğunluğunu değiştirmelerini bildirecek şekilde de ayarlanabiliyor. Dinlenme modunda akıllı saat, kullanıcıların dinlenme kalp atış hızını otomatik olarak izleyip kaydediyor. Huawei Watch GT, uyku sırasında da kullanıcının kalp atış hızını izlemek için görünmez ışıklar kullanıyor.

watch gt - İnceleme: Huawei Watch GT

Şık Tasarım

Herhangi bir saat alırken bugüne kadar bakılan özelliklerin başında tasarımı ve dış görünümü geliyordu. Akıllı saatlerle birlikte pek çok yeni teknolojik özellik hayatımıza girdi. Ancak satın alma konusunda halen tasarımlar ön planda… Apple’ın köşeli tasarımı ve diğer tarafta Samsung ve Huawei’n yuvarlak tasarımları… Tabi herkesin bu ürünleri seçme sebepleri farklı olabilir. Ancak yuvarlak tasarımlı bir akıllı saatin geleneksel kullanıcıları daha çok etkileyeceği bir gerçek.

Huawei Watch GT, 1,39 inç 454×254 AMOLED yüksek çözünürlüklü ekrana sahip. Ekran büyüklüğü bilgileri bilekte net bir şekilde görebilmenizi sağlıyor. Akıllı saat gövdesi, paslanmaz çelik (316 L) ve seramik çerçevelerle çift taç tasarımına sahip ve kullanıcılara uzun yıllar dayanıklılık sağlamak için bir DLC elmas karbon kaplama ile işlenmiş. 10,6 mm kasa gövdesi, çift renkli silikon kayışla geliyor. Cihaz, 50 metre su derinliğine kadar sorunsuz çalışabiliyor. Ağırlığı ise yaklaşık 46 gram.

watch gt back1 - İnceleme: Huawei Watch GT

Uzun Pil Ömrü

Akıllı telefonların bir uzantısı olarak giyilebilir cihazlar, tüketicilerin cihazlarından daha fazla yararlanmasına yardımcı olmak için bugünün telefonlarının özelliklerini tamamlıyor. Huawei Watch GT, giyilebilir teknolojilerin en yaygın sorunlarından biri olan pil ömrü konusunda da epey iddialı.

Huawei Watch GT, maksimum pil ömrü için kullanıcı etkinliğine bağlı olarak performans ve verimlilik modları arasında dinamik olarak geçiş yapmasını sağlayan yenilikçi bir akıllı güç tasarrufu algoritması kullanıyor. Akıllı güç tasarrufu, akıllı saatin sık kullanım modundayken iki haftaya kadar açık kalmasını sağlıyor.

Uzun pil ömrüne ek olarak, Huawei Watch GT yüksek doğruluk sağlayan konumlandırma özelliklerine sahip. Akıllı saat, hassas konumlandırma için eş zamanlı olarak ana uydu konumlandırma sistemlerinden üçü olan GPS, GLONASS ve GALILEO sistemlerinden veri alabiliyor. Bir izleme algoritması daha sonra çok sayıda farklı sinyali olan alanlarda bile bire bir konumlandırma elde etmek için izleme verilerini optimize ediyor.

Hem Android hem iOS için…

Huawei Watch GT modellerini hem Android hem de iOS işletim sistemi kullanan akıllı telefonlarla birlikte kullanabiliyorsunuz. Tüm bunlara rağmen uygulamaların ve saat temalarının biraz sınırlı olması, wi-fi olmaması gibi birkaç eksikliğinden de bahsedelim. Tabi bu sorunların bir kısmı kolaylıkla çözülebilecek cinsten. Huawei Watch GT’nin fiyatının rakiplerine göre daha ekonomik olduğunu da söylememiz lazım. Spor modeli 1.199TL, klasik modeli ise 1.399TL tavsiye edilen son kullanıcı fiyatlarıyla bulunabiliyor.

YORUMLAR

WORDPRESS: 0