Ne dijitalden, ne analogdan vazgeçerim!

Kameralar ne kadar küçülürse küçülsün hatta cebimize kadar girsin yinede her şeyi bir arada yapmanızı sağlayan bir akıllı telefon kadar efektif olmayacaktır.

Trinidad “Zamanın durduğu yer”
Canon EOS 600D’yi Küba’da Test Ettik
Küba Gezi Notları

Yazı ve Fotoğraflar: Engin Güneysu

Kameralar ne kadar küçülürse küçülsün hatta cebimize kadar girsin yinede her şeyi bir arada yapmanızı sağlayan bir akıllı telefon kadar efektif olmayacaktır. Bu akıllı cihazları yüceltmek için yazılan bir makale değildir öncelikle belirteyim. Teknoloji ile ne kadar haşır neşir olduğum çevremdekiler tarafından bilinir, ama o çevremdekiler analog fotoğrafa da ne kadar aşina olduğumu bilirler. Benim için asıl olan görüntünün nihai sonucudur. 

20170508 234658285 iOS k - Ne dijitalden, ne analogdan vazgeçerim!

Trinidad’da bir akşamüstü.

Hiç kimse inkar edemez ki fotoğrafçının kamerası aynı zamanda onun motivasyon aracıdır. Onu sokağa, dağa kısaca fotoğraf çekmeye iten bir aygıttır. Benim düşüncem ise, bu konuda bir kaç sene önce bir atölyesine katıldığım Pieter Ten Hoopen’in dediği ile eş orantıda… Bu konuda ki sözleri şöyleydi: “Fotoğraf çekmek için farklı kameralar kullanın, hatta konu size fısıldasın neyle çekilmek istediğini…”

20170504 015546433 iOS k - Ne dijitalden, ne analogdan vazgeçerim!

Havana’da Carlos II caddesinde bir gece.

Evet, ben de konuya soruyorum, nasıl fotoğraflanmak istediğini… Bu sene Nisan ayında 20 günlük Küba seyahatim oldu ve bu konu bana daha gitmeden kendisini panoramik olarak kaydetmem gerektiğini söyledi. Ben de ona kulak verdim ve Widelux F7 kameram ve Fujifilm Superia film ile Küba’yı fotoğrafladım. Tabi ki Küba dediysem en fazla 4 şehrini fotoğrafladım ve en çokta Havana’yı… Bahsettiğim fotoğraflarımdan bazılarını bu yazımında görebilirsiniz.

20170501 111214391 iOS k - Ne dijitalden, ne analogdan vazgeçerim!

Havana’da 1 Mayıs sabahı uzakdoğu sporu ile ilgilenen insanlar performans yapıyorlar.

Bunun yanı sıra ikinci kameram ise, öncelikle 4×3 görüntü oranından dolayı çok sevdiğim ve kendimi gayet rahat hissettiğim iPhone’um oldu. iPhone 7 Plus’un çift kamerası sayesinde bu seyahatimde bir de Havana’da portre serisi çekme şansım oldu. Özellikle alan derinliği modu sayesinde ve tüm portreleri gün batımından önceki ışıkta fotoğraflamam ortak bir dil oluşturdu. Uzun saatler boyunca şehri dolaşırken daha zinde ve ayakta kalabilmek için olabildiğince hafif olmaya gayret ettim ve bunun da karşılığını aldığımı düşünüyorum.

20170428 221815863 iOS k - Ne dijitalden, ne analogdan vazgeçerim!

Havana Malekon’da dans ve döğüş sanatı icra eden gençler.

YORUMLAR

WORDPRESS: 0